недеља, 2. септембар 2012.

ADA ADVENTURE CHALLENGE 2012

Kao prvo zelim da se zahvalim organizatorima i volonterima na trudu i radu u organizaciji ovako dobrog takmicenja.

A sad,...
Tip takmicenja je bio drugaciji od obicne orijentiring trke, trci se u timovima od 2 clana, i postojala su 4 sporta:
-Plivanje
-MTBO- mauntin bajk
-Treking-orijentiring
-Penjanje na vestacku stenu

Ja sam bio u timu sa Strahinjom Strelicem

-Prijavili smo se u najlaksu kategoriju koja obuhvata samo 2 sporta (MTBO i treking), zbog toga sto za 2 dana idemo na prvenstvo jugoistocne evrope u Turskoj.

-Od samog starta se znalo da cemo pobediti, ali nam je bio cilj da stizemo seniore iz kategorije koja je startovala 10-ak minuta pre nas (posto smo stazu za MTBO imali identicnu-21.54km). Od samog starta smo poceli jako i odmakli smo se od grupe vec posle 500m. Jurili smo dosta jako i vec kod prve kontrole sustizemo neke seniore. Dok smo isli na 3. kontrolu promasili smo put i poceli smo da se vracamo nazad-tu smo izgubili jedno 30-ak sekundi. Dok smo isli sa 6. na 7. kontrolu, zbog klizave podloge (pesak) u krivini je Strahinja izleteo sa staze i udario u drvo. Jedno 60-ak sekundi smo stajali tu kako bi videli sta se desilo, ali na svu srecu bilo je sve dobro. Do kraja smo jurili.

-Presli smo na trcanje, prvih 1km nismo mogli da priviknemo noge na trcanje, pa smo u samom startu isli usporeno. Postepeno smo pojacavali tempo i bez ikakvih gresaka smo zavrsili stazu. Staza nije bila nista zahtevna jer ovo nije orijentiring trka u kojoj svi takmicari znaju dobro da citaju kartu, samim tim koncepcije su bile takve da je svako mogao da zavrsi trku.
-Na samom kraju smo zadovoljni rezultatom, zbog toga sto nam je srednja brzina na bajsu bila 24.3km/h sto je za MTBO dobra brzina...takodje smo imali 2. ukupno vreme na bajsu u zaostatku 11 sekundi za prvima (Ugor i Mojsije).

Ovo je bila poslednja jaca stvar pre seeoc-a, na koji putujemo za 2 dana.
Rezultati Split vremena

Нема коментара:

Постави коментар