уторак, 26. новембар 2013.

Pomeranje zimske pripreme zbog povrede

Kako sam dosao iz Portugalije sa Evropskog prvenstva...osecao sam blagi bol u svom desnom kolenu. Po mom planu treniranja imao sam dve nedelje odmora, sto mi je i odgovaralo zbog tog bola. Otisao sam na trening trke na Samanjac i u Vrnjacku banju kako bih upoznao ljude iz Skandinavije, radi odlaska za koju godinu tamo. Tokom trka nisam osecao bilo kakav bol i predpostavio sam da je to bilo samo nesto prolazno.
10.11.2013. sam poceo da ulazim u pripremni deo za sledecu godinu....krenuo sam polako sa nekim manjim duzinama od 10km laganog trcanja...i sve je delovalo dobro U nedelju (17.11.2013.) se odrzao Savski polumaraton i odlucio sam da ucestvujem na njemu, kako bih imao neki zvanicni rezultat na trci od 21km. S' obzirom da mi je ovo prvi polumaraton vreme od 1:36:25 se ne cini kao neko lose vreme, iako mi je prvobitni plan bio da odrzim tempo 5min/km, ali je bilo ljudi koji su uticali da trcim brze :D. Zavrsena trka i oporavak kod kuce delovali su dobro, sve dok nisam izasao uvece, kada se noga ohladila. Osecao sam isti onaj bol koji sam u Portugaliji osecao. Odlucio sam da uzmem jos jednu nedelju pauze (odradio sam jedan lagani trening u utorak ~6km cisto da bih se razmrdao).
Zatim je dosao dan za redovnu duzinu na Kosutnjaku. Skupilo se nas nekoliko i sve je delovalo dobro do 11-og kilometra kada je dosla na red jedna strmija nizbrdica, gde sam bio prinudjen da stanem zbog ogromnog bola u desnom kolenu. Istog dana uvece sam jedva uspevao da hodam, sacekao sam prvi sledeci radni dan i otisao kod lekara. Posle rendgenskog snimka doktori su videli da ima neke sitne razlike u desnoj i levoj golenici.
Posto su mi doktori preporucili da ne treniram samo do kraja nedelje, odlucio sam da poslusam savet koji sam dobio sa strane, a to je da uzmem pauzu jedno 3 nedelje. Sto u prevodu znaci nema trcanja, samo vezbe. U ponedeljak idem na proveru svega ovoga, gde cu saznati jos vise detalja o mojoj povredi.
Za koju nedelju cu takodje napisati post o planovima za sledecu sezonu...koja ce biti dosta naporna,...ali nesto vise o tome u sledecem postu....
Hvala svima koji su mi pomagali ovih nekoliko dana oko oraspolozavanja :)

Нема коментара:

Постави коментар